Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Framtid, trender / Digitalisering / Anders Källström

Anders Källström

Anders Källström, företagsledare och forskare, menar att digitaliseringen kan bli mänsklighetens mest positiva kollektiva händelse någonsin. I sina föreläsningar betonar han vikten av att digitaliseringen blir hållbar för företag, samhället och individen. “I gränslandet mellan teknik, ekonomi och samhällsutveckling blir digitaliseringens möjligheter riktigt spännande”, säger Anders.

Digitaliseringen påverkar allt och det går fort. Mycket förändras till oigenkännlighet. Anders ger en överblick över dagens “digitala verktygslåda” och dess möjligheter, som obemannade fabriker, förarlösa fordon, mjukvarurobotar och artificiell intelligens. Därefter diskuterar han hur kombinationer av verktygen påverkar företag, marknader, livsstilar och samhället. “Ytterst handlar det om att skaffa sig ett relevant mind-set. Förmågan att kunna tänka sig blir viktigare än någonsin”, säger han. 

Anders arbetar med hållbar digitalisering inom ett femtiotal av Sveriges största företag och förvaltningar, samt i nära samarbete med flera högskolor genom tankesmedjan Sustainability Circle. Det finns ett stort värde med mycket diskussion i hans föreläsningar om hållbar digitalisering. Anders tar samma pris för en timme som för en heldag.

Urval av tidigare beställare:
Volvo, SKF, Trafikverket, Sandvik, Umeå Universitetssjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Mentor, Öresundsbrokonsortiet, Chalmers Professional, Vänerenergi, Styrelseakademin, Oskarshams Kärnkraftverk (OKG), SSAB, Veolia, Inspecta, IF Metall, ABB, ÅF och Sigma.

  • Effekten av att boka Anders Källström

    Insikt, inspiration, förändringsberedskap och framtidshopp, eller om man så vill; ett - med avseende på digitaliseringen - relevant mindset.

  • Anders Källström som talare

    Anders är känd för sin pedagogiska förmåga och för sin inspirerande energi. “Så här bra kan det ju inte vara i tre timmar tänkte jag när han började. Men det var det”, skriver en åhörare i en utvärdering.

  • Så arbetar Anders Källström

    Anders anpassar inriktning, budskap, tyngdpunkt, omfattning och form efter beställarens önskemål. Vitboken Hållbar digitalisering (som kan beställas som PDF) är en sorts meny över vad han gärna pratar om.

  • Anders Källström erbjuder

    Anders ambition är att ge åhörarna en förståelse för hur digitaliseringen påverkar olika branscher, våra organisationer och våra liv. Det är bara utifrån ett relevant mindset som vi alla kan dra rätt professionella och privata slutsatser av digitaliseringens möjligheter.

    För att ge deltagarna mesta möjliga behållning brukar Anders skicka ut sin vitbok Hållbar digitalisering en månad i förväg, så att de som vill förbereda sig kan göra det.

  • Anders Källström passar till

    Talaren vänder sig till alla som påverkas av digitaliseringen. Han har lång erfarenhet av allt från mindre seminarier till storföreläsningar.

Talaren utgår från Västra Götaland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Anders är civilekonom och har haft ett ben i näringslivet (SKF, Västsvenska handelskammaren, Rederi AB Transatlantic och tankesmedjan Sustainability Circle) och det andra i akademin (Handelshögskolan i Göteborg, IT-universitetet, Högskolan i Skövde) i mer än 35 år. Merparten av hans tid har ägnats åt digitalisering. Han doktorerade 1993 på en avhandling om beslutsstödssystem.

De senaste åren har hans operativa fokus legat på hur vi med hjälp av AI kan förutsäga fel, hitta felorsaker och undvika haverier - ett villkor för att automatiseringen skall lyckas.

”Digitaliseringen tog fart, ungefär när jag blev färdig ekonom, säger Anders. Alla påverkades privat och professionellt. Det var självklart vad jag skulle ägna mig åt.... Sedan dess har utvecklingen gått fort. Vi som arbetat med digital teknik har pendlat mellan fascination och förhoppningar - men också en och annan besvikelse. Den erfarenheten tar jag med mig när det nu är dags för: big data, AI, neurala nätverk, Internet of Things, 5G, augmented och virtual reality, hård- och mjukvarurobotar, hubotar, cyborgs, braingates, digitala agenter, kryptovalutor, cyber security...

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"När jag hört honom uppmanade jag fackklubben att anlita honom!"

2018-10-24, 11:25

“Företaget anlitade Anders. När jag hört honom uppmanade jag fackklubben att anlita honom. Nu bjuder fackklubben in andra fackklubbar till ett tredje seminarium”.

"Varje gång har jag lärt mig något nytt!"

2018-10-24, 11:25

“Det är tredje gången jag lyssnat på Anders. Varje gång har jag lärt mig något nytt. Snart är det dags för den fjärde gången”.

"Alla fattade!"

2018-10-24, 11:25

“Anders kopplade teorin till vår egen verklighet. Alla fattade. På middagen och resten av kvällen diskuterade alla vad han sagt”.

"Inte en enda död minut!"

2018-10-24, 11:24

“Det var inte en enda död minut på tre timmar”.

"Får bara de högsta betygen!"

2018-10-24, 11:24

Anders får bara de högsta betygen på utvärderingar från åhörarna (sexor och sjuor på en sjugradig skala).

Anders Källström talar om:

  • Hållbar digitalisering:

    Föreläsningen/seminariet omfattar en genomgång av den digitala verktygslådan (som hård- och mjukvarurobotar, AI, 5G, big data, etcetera) och dess möjligheter för företag, samhälle och oss som individ på både kort och lång sikt. Dessutom diskuteras hoten mot en framgångsrik digitalisering och hur de kan vändas till möjligheter.

  • Digitaliseringen i siffror:

    Hur långt har digitaliseringen kommit? Vad kan vi utifrån statistik förvänta oss av de kommande tio åren? Hur påverkas olika generationer, geografier, branscher, funktioner och yrkesroller? Vad får vi för bild av det samhälle som våra företag skall utvecklas i?

  • Artificiell intelligens:

    Vad är AI? Vad kan vi förvänta oss av artificiell intelligens (AI) de kommande åren? Var går gränsen för vad AI kan? Kommer AI att bli vår ”herre, slav eller kollega”? Vad innebär det att ha AI som arbetskamrat? Är IA (intelligens augmentation) ett bättre alternativ?

  • Smart Industri:

    Allt fler arbetar för ”svarta fabriker”, där personalen släcker ljuset och går hem, medan fabriken sköter sig själv i något eller några skift. Tyskarna har en hos regeringen förankrad strategi för industriell automatisering som heter Industrie 4.0. Liknande projekt finns i en lång rad länder. Hur långt har vi kommit i utvecklingen av autonoma industrier och vad kan vi förvänta oss de kommande åren?

  • Smarta företag:

    De globalt ledande IT-företagen ligger alla i USA eller Kina. Varför ligger inte något av dem i Europa? Hur beskriver de amerikanska företagens grundare dessa företags framgång? Hur ser de nya företagsekonomiska sambanden ut i smarta företag? Vad innebär det smarta företaget för hur vi finansierar verksamheten och för hur vi konkurrerar på marknaden?

  • Digitaliseringens etik och moral:

    Digitaliseringen utvecklas snabbt, allt snabbare och globalt. Lagstiftningen, däremot, utvecklas långsamt och är nationell. Digitaliseringen hotar därmed att utvecklas i ett laglöst land. En utveckling av digitaliseringens etik och moral skulle delvis kunna kompensera för detta. Vilka är digitaliseringens moraliska dilemma? Hur hanterar vi dem?

  • Det digitaliserade samhället:

    Alla företag är beroende av det samhälle som de är en del av. Digitaliseringens påverkan av våra medier är sedan länge dramatisk. Digitaliseringen påverkar just nu demokratin, mer än vad vi sannolikt anar. Den förändrar våra livsstilar, stadsbilden och våra värderingar. Frågan är hur. Och, vad kan vi förvänta oss av morgondagens arbetskraft, kunder och väljare?

  • Smart Maintenance:

    Smart Maintenance. En långtgående automatisering kräver en nollvision avseende haverier. Digitaliseringen möjliggör en sådan vision. Med hjälp av algoritmer kan vi numera förutse fel, hitta komplexa felorsaker och få hjälp att prioritera våra åtgärder. Underhåll går från att blott reparera till att utveckla tekniken. Det får konsekvenser för hur vi är organiserade och för vad vi måste kunna.

Expertområden:

Prisklass:

35.000 kr - 50.000 kr

  • Mer om priser

    35.000 till 50.000 + moms och omkostnader. I priset ingår Anders vitbok om digitalisering (100 sidor) i PDF-format till samtliga åhörare.

    Anders tar samma pris för en timme som för en heldag.
    Ämnet är stort och berör var och en av oss. Det styr behovet av att reflektera och diskutera.
    Därför är det bäst när det blir gott om tid.

  • Mitt motto

    “Det är ofta viktigare att kunna tänka sig än att kunna”.

Andra talare inom samma område

Mikael Ahlström

Mikael Ahlström är entreprenör inom kommunikation och driver flera byråer med fokus på digitala och sociala medier. Som delägare och engagerad i Hyper Island reser han till byråer och företag världe

Henrik "Cryptobeyer" Beyer

Utforska Kryptovalutor och Blockkedjor med influenser Henrik "Cryptobeyer" Beyer.
Är du trött på att höra gamla myter om kryptovalutor? 
Vill ...

Beata Wickbom

Beata Wickbom har modererat över 1,000 event, konferenser och möten. De teman som passar henne bäst är: digitalisering, innovation, hållbarhet, kommunikation, ledarskap och

Arne Olafsson

Arne har en djupgående praktisk erfarenhet av att använda AI-verktyg i sitt dagliga arbete. 
Genom sina föreläsningar hjälper Arne ...

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap