Öppet: vardagar 07.30-18.30
I samarbete med Nyhetsbrev #Metoo |
De sexuella trakasserierna och mobbningen under tiden som soldat i Kosovo blev startskottet för en ny karriär för Emilia Åhfelt Dimitriadis. Hennes tänkvärda föreläsning belyser att människor mår allt sämre på sina arbetsplatser då den psykosociala hälsan försämras.
Kränkningar av olika slag är ett resultat av stress, svagt ledarskap, otydliga mål och konkurrenstänk. För att skapa starka och friska arbetslag behöver man arbeta med människors självinsikt, mod och kommunikation.
Paulina Bengtsson berättar öppet och gripande om de tabubelagda ämnena sexuella övergrepp och människohandel. För sexton år sedan våldtogs och såldes Paulina av sin partner. När livet var som mörkast hände dock något som gav henne kraft att bryta sig loss. Förövaren kom sedan att dömas till maxstraffet, 14 års fängelse.
Paulina blandar egna erfarenheter med fakta och belyser vikten av att våga se och våga fråga. Efter det som hänt Paulina vänder hon mörkret till något bra så att det som hänt får mening. Föreläsningens syfte är att slå hål på myter och förändra attityder i samhället kring sexuella övergrepp. Samtidigt vill Paulina ge verktyg till bemötandet av offer och förmedla hopp.
Hon föreläser gripande om sina erfarenheter rörande våld i nära relationer. Öppenhjärtigt ger Kristina en inblick i ett av landets största samhällsproblem och hur det begränsar en hel familj. Föreläsningen ger dig kunskap i våld i hemmet och de försvarsmekanismer som gör att en del kvinnor stannar i en våldsam relation.
Kristina Loveby erbjuder föreläsningar som kan göra skillnad för dig som är utsatt, anhörig, vän eller som möter kvinnor och barn som varit utsatta för våld och hot. Kristina driver även en egen kvinnojour i dag. Likaså utbildar hon socialsekreterare, vårdpersonal och annan berörd personal.
Maria Hagberg brinner för frågor som rör våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld, prostitution och trafficking. Sedan tonåren har hon varit engagerad i olika kvinnorätts-, jämställdhets- och fredsfrågor, varifrån Maria har professionell, ideell och politisk erfarenhet.
Hon har bl a varit med och tagit fram polisens riskbedömningsmanual, Patriark. År 2007–2012 arbetade hon med olika projekt i Mellanöstern. Sedan 1990 har hon även genomfört kvalificerat utredningsarbete som berör barn och unga.
Marcus talar engagerande om jämlikhet, mångfald och rasism samt antirasism. Likaså undersöker han inkluderande arbetsplatser och hur man når fram. Med humor, igenkänning och ett personligt tilltal förklarar Marcus de strukturer, kategorier och hierarkier som står i vägen för allas lika möjligheter.
Han talar på ett sätt som river ner försvarsställningar, håller skuldkänslorna borta och manar till handling utifrån sina tre käpphästar: 1. Fokus på ansvar, inte på skuld! 2. Fokus på beteenden, inte på värderingar eller ”inre egenskaper”. 3. Fokus på organisationen, inte på enskilda individer!
Öppet: vardagar 07.30-18.30
I samarbete med
Har du problem att se nyhetsbrevet, klicka här! Se alla våra tidigare nyhetsbrev "Nyhetsbrevsarkiv" {unregisterUserLink}Klicka här om du vill avregistrera dig från fler nyhetsbrevsutskick.{unregisterUserLinkEnd} © 2008-2017 Sveriges Talare Kompetensförmedling AB, Norrtullsgatan 6, 113 29 Stockholm |