Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

 

Hur tar vi oss från nuläget till önskat läge?

Publicerad 2017-04-04, 11:18

Vi har nu tagit oss igenom den mest hektiska månaden för alla oss som är engagerade i det fantastiska föreningsliv som vi har i Sverige. I mars har många föreningar sina årsmöten och föreningsstämmor. Runt om i landet väljs nya styrelser, verksamhetsplaner klubbas och budgetar fastställs.

Är du en av alla dessa tusentals engagerade personer som fått förmånen att sitta i en förenings styrelse? Snart kommer du kanske sitta på ditt första styrelsemöte och fundera över hur du vill vara med och påverka. Jag har under många år varit ideellt engagerad i bostadsrättsförening, samfällighetsförening, idrottsförening och andra idéburna organisationer. Vårt engagemang är viktigt för att verksamheterna ska fungera!

För några år sedan kom jag i kontakt med Kjell Enhager på en coachutbildning som jag gick. Jag fick lära mig NÖRHA-modellen av honom och den har jag burit med mig sedan dess. Kort och gott handlar det om att identifiera ett nuläge, fundera på framtiden och ett önskat läge. När du ser målet behöver du identifiera de resurser du har, fundera över eventuella hinder för att nå målet och sedan göra en aktivitetsplan som tar dig mot målet. Tycker du att det du nyss läste känns lie övermäktigt och svårt att ta till sig? Du kan känna dig lugn, du är inte ensam.

För att göra livet enklare för oss som är föreningsaktiva så har jag tagit fram en workshop som jag kallar Förening i utveckling – från nuläge till önskat läge. I denna heldags workshop lotsar jag dig och din förening genom ett antal steg där ni gemensamt får skapa en bild av föreningens nuvarande situation (nuläget) och ni får fundera på vart ni vill komma (önskat läge). Sedan arbetar vi tillsammans fram en handlingsplan som ska hjälpa er att nå era mål. På sex timmar har arbetat fram en plan som kommer att bli avgörande för föreningens utveckling. Styrkan ligger i att ni gemensamt arbetat fram den och att ni är överens om att de sex mål som finns i planen är de viktigaste för förening det kommande året.

Fem tips till dig som ska sätta mål

1. Tydligt. Ju tydligare målen är formulerade, desto större sannolikhet att de förverkligas. Otydliga eller för vida mål ger inte tillräcklig styrriktning framåt.

2. Mätbart. Vissa målsättningar är enklare än andra att mäta. Men förändringar av en föreningskultur är lika viktig att kunna stämma av som antal nya medlemmar. Framstegen måste kunna greppas och belönas.

3. Begränsat i antal. Ha inte för många mål samtidigt. Ofta är 3-5 mål lagom. Med fler parallella mål ökar risken för att något av målen åsidosätts.

4. Relevant. Målen ska upplevas som relevanta och viktiga för medlemmarna. Om målen svarar på frågan ”what´s in it for me?” ökar chansen att målen motiverar.

5. Tidsbestämt. En deadline i horisonten hjälper till att driva arbetet mot målet framåt.

Till sist, fira framgång när ni når era mål!

Vill du veta mer om hur du tar din förening från nuläge till önskat läge kontakta mig så berättar jag mer.

Författare: Magnus Eriksson

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap